Penya Barcelonista 100x100
Sant Andreu de Palomar (Barcelona)
 

Presentació

Història 100x100

Històric FC Barcelona

Calendari de Futbol

Activitats

Desplaçaments

Botiga

Vincles

Rifa de Nadal

Als inicis de l'any 1997, un parell de bons amics, en Nico i en Cesc, volien crear una penya barcelonista al barri de Sant Andreu de Palomar, però calia trobar, un local i fer una gran despesa.

Així doncs, com que eren clients habituals del Bar Musical 100x100 que hi havia al carrer Rubén Darío, es proposa a l'Àlex aprofitar la infraestructura del Bar per veure els partits. L'Àlex ho troba una molt bona idea, per tant ja tenim local on reunir-nos i nom per la Penya.

Doncs bé, i ara què? per on comencem? el 19 de març, es redacta l'Acta Fundacional i els estatuts, i comença la roda institucional: en primer lloc ens cal el NIF i amb això ja podem donant-nos d'alta al FC Barcelona, al Registre d'Entitats de la Generalitat i a l'Ajuntament del Districte.

Oficialment, ja som una penya amb tots els requisits.

 


L'escut de la penya es va fer amb la mateixa imatge del Bar, afegint els colors blau grana i els de la senyera catalana als posavasos del Bar Musical.

(aquest logo es va modificar l'any 2005, vegeu més endavant d'aquest escrit).

Bé, però aquí no s'ha acabat la feina, cal crear la fitxa de soci, el carnet de soci i fins i tot es fa una targeta de visita.

I, la pancarta, per dur-la als desplaçaments i a totes les sortides.


El 29 d'octubre, al Restaurant Can Ramon, es fa el sopar inaugural, amb una pila de socis i la visita del, llavors vicepresident del Barça, Nicolau Casaus, els jugadors d'Handbol Enric Masip i Mateu Garralda i el jugador de futbol Juan Carlos Pérez Rojo (si en voleu veure fotos cliqueu aquí).

A partir d'aquest moment, la penya va funcionant, socis que s'apunten, socis que pleguen, diverses sortides que podeu veure a les pàgines activitats o desplaçaments...

Durant la temporada 1999-2000, el Bar Musical 100x100 només s'obra per veure els partits. L'Àlex vol deixar el càrrec i en Nico es posa al capdavant de la junta. Aquell any se'ns fa estrany, hem de trobar un lloc per reunir-nos, la penya perd una entitat que semblava tenir arrelada. Però la temporada següent, fem tractes amb El Casal Catòlic de Sant Andreu i poc a poc va tornant la bona època. Malgrat estar-hi molt a gust, els temps canvien i finalment l'acord amb el Casal es trenca.

Ja ens tornes a tenir cercant un altre local i al maig de 2004, arribem a un acord amb en Gastón del Bar La Bohèmia de la Pç. de les Palmeres, però l'alegria dura poc, el gener de 2005 en Gastón es traspassa el negoci. La junta dona veus pel barri a veure on podem anar i mentre dura aquest dubte, alguns socis ens trobem per veure els partits al bar de La Lira, on, malgrat no tenir-hi presència com a entitat, ens hi trobem a gust, tot i que hem d'anar una hora abans de cada partit a ocupar una taula.

Finalment, les veus donades pel barri donen el seu fruit. El febrer de 2006, Esquerra ens proposa fer servir el seu local a canvi d'una aportació econòmica pel que fa a les despeses bàsiques. La proposta ens sembla perfecte i des d'aquesta data ens podeu trobar a la Riera de Sant Andreu núm. 48.

La despesa que fa la penya és important doncs cal comprar un televisor, les antenes parabòlica i normal i donar-nos